Nye flippermaskiner!

Oftewel, nieuwe flipperkasten (in het Deens)!

Het is al weer even geleden, dat ik samen met Martijn en Marten richting Denemarken toog. We hebben het over begin November 2021. Nee, we waren daar niet om Nyhavn te beozeken (wat we overigens wel hebben gedaan). Nee, wij hadden een veel belangrijker en nobeler doel voor ogen: Een kennis van Marten had namelijk een viertal flipperkasten te koop staan en dit waren hele leuke titels: Funhouse, Fish Tales, Judge Dredd en Creature from the Black Lagoon. Stuk voor stuk mooie jaren ’90 titels die we graag in de gameroom neer wilden zetten. De prijs was goed, de conditie van de kasten prima. Het enige nadeel: ze stonden in Kopenhagen, op 1000KM afstand..

Best een eind rijden, naar Kopenhagen!

Road Trip!

Hoe haal je op een comfortabele manier 4 flipperkasten op uit Kopenhagen? Diverse ideeën passeerden de revue. Een transport bedrijf? Een bus huren? Maar uiteindelijk besloten we om dingen niet ingewikkelder te maken dan ze zijn. We gingen gewoon met de oude, vertrouwde aanhanger. Dit was immers niet veel anders dan al die andere kasten die we in 20 jaar tijd al hebben opgehaald, alleen dan 4 tegelijk en iets verder rijden. Met een goed zeil, twee rollen folie, wat spanbanden en genoeg autodrop gingen we dus op pad.

Op de veerboot van Puttgarden naar Rødbyhavn.

Het is best een klus om vier flipperkasten in een aanhanger te krijgen. We moesten de kopkasten verwijderen en zo konden de ‘bodies’ van de kasten precies in de aanhanger. De kopkasten (met daarin de kwetsbare electronica) konden dan achterin de auto.

De Funhouse was als eerste aan de beurt.

Na wat hard werken hadden we de vier kasten ontdaan van hun kop, omhoog gesjouwd via een veel te steile keldertrap en precies in de aanhanger geplaatst, zodat het zeil erboven op mooi afliep. Helaas was de aanhanger een tikkie te klein, maar daar hadden we al rekening mee gehouden: de kasten waren enorm goed gewrapt in folie.

Alles zit er in!

En toen begon de lange tocht terug naar Alkmaar. Nog even uitladen en de kasten konden worden unwrapped. Nu nog wat kleine opknap werkzaamheden en dan waren ze klaar voor de gameroom.

De kasten veilig gearriveerd in Alkmaar.

En zo zie je maar weer dat achter iedere machine in onze collectie wel een verhaal zit. Maar tot nu toe was dit wel de langste “pin haul” die ik ooit heb gemaakt!

Funhouse in de gameroom!

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

More Posts

…Gesloten tot half Januari :-(

Door aanscherpingen in het Corona beleid van de overheid zijn we weer tijdelijk gesloten. De Friday Night Pinball avonden van vrijdag 19 november en die

Eerste FNP succesvol verlopen

Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zo ver. Na ruim anderhalf jaar was het weer mogelijk om een Friday Night Pinball te organiseren. Gelukkig was

Prijzen

Wat kost een avondje flipperen? Hier vind je informatie over onze prijzen en ook hoe je kunt betalen bij ons.

Volgende event

september, 2022

Vragen? Stuur ons een bericht.