Geschiedenis van Pinball HQ

Zijn we geflipt? Hoe komen we aan al die flipperkasten?

Pinside Pinball HQ is de naam van onze game room in Alkmaar, waar flipper liefhebbers uit de wijde regio hun (twee)wekelijkse portie pinball kunnen halen!

Begonnen ergens rond de eeuwwisseling als “De Koog” (naar het industrieterrein Beverkoog waar de gameroom gelegen is) creëerden de vrienden Egbert, Udo, Martijn en Robin een mooie verzameling flipperkasten waar bijna wekelijks op de vrijdagavond op werd gespeeld. De “Friday Night Pinball” was geboren.

Na zo’n 15 jaar, waarin bijna alle populaire kasten wel een keer de collectie hadden gepasseerd, besloten de broers Robin en Martijn tijd om naar een andere plek te verhuizen, hemelsbreed 330 meter van de oude locatie. De Koog verhuisde naar Pinside HQ, in het kantoorpand van waaruit de broers ook werkten aan ’s wereld grootste flipperwebsite Pinside.com. Egbert en Udo verhuisden mee en het team werd versterkt door Marten en Arjan.

Na een kleine drie jaar groeiden we letterlijk en figuurlijk alweer uit dit gebouw en verhuisden we, opnieuw een klein stukje verderop, naar de Hazenkoog 35f. En dit is waar je Pinside HQ tegenwoordig kunt vinden.

Inmiddels, bijna 25 jaar later, is de gameroom nog steeds grotendeels diezelfde privé collectie waar we mee begonnen. Uiteraard over de jaren heen aangevuld met moderne flipperkasten waaronder de nieuwste modellen van de afgelopen paar jaar. Onze Friday Night Pinball is er ook nog steeds voor flipper liefhebbers en geïnteresseerden.

De missie van onze game room is ook onveranderd: pinball verspreiden en zoveel mogelijk mensen met deze leuke hobby in aanraking brengen.

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

More Posts

Nye flippermaskiner!

Oftewel, nieuwe flipperkasten (in het Deens)! Het is al weer even geleden, dat ik samen met Martijn en Marten richting Denemarken toog. We hebben het

…Gesloten tot half Januari :-(

Door aanscherpingen in het Corona beleid van de overheid zijn we weer tijdelijk gesloten. De Friday Night Pinball avonden van vrijdag 19 november en die

Eerste FNP succesvol verlopen

Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zo ver. Na ruim anderhalf jaar was het weer mogelijk om een Friday Night Pinball te organiseren. Gelukkig was

Prijzen

Wat kost een avondje flipperen? Hier vind je informatie over onze prijzen en ook hoe je kunt betalen bij ons.

Volgende event

oktober, 2022

Vragen? Stuur ons een bericht.